Neobișnuit

Un hacker a furat datele a peste 1 miliard de cetățeni chinezi și le vinde pe 10 bitcoini

today6 iulie 2022

Fundal

Un hacker susține că a furat informațiile personale a peste 1 miliard de cetățeni chinezi dintr-o bază de date a poliției din Shanghai, ceea ce ar echivala cu una dintre cele mai mari furturi de date din istorie dacă s-ar dovedi adevărată.

Hackerul anonim, identificat doar ca „ChinaDan”, a postat pe forumul de hackeri Breach Forums săptămâna trecută oferindu-se să vândă 23 de terabytes (TB) de date pentru 10 bitcoini, echivalentul a aproximativ 200.000 USD (165.000 GBP).

În 2022, baza de date a Poliției Naționale din Shanghai (SHGA) a fost spartă. Această bază de date conține multe TB de date și informații despre miliarde de cetățeni chinezi”, se spune în postare.

Bazele de date conțin informații despre 1 miliard de rezidenți naționali chinezi și câteva miliarde de dosare de caz, inclusiv: nume, adresă, locul nașterii, numărul național de identificare, numărul de telefon mobil, toate detaliile crimei/cazului.” Identitatea hackerului nu este clară. The Guardian nu a putut verifica autenticitatea postării și mai multe numere din baza de date eșantion nu mai erau folosite atunci când a fost contactat de Guardian.

Oficialii din China nu au răspuns încă la presupusul hack de date. Yi Fu-Xian, un om de știință senior la Universitatea Wisconsin-Madison, a declarat că a descărcat mostrele de date disponibile pe internet și a găsit informații legate de județul său natal din provincia Hunan.

Datele conțineau informații despre aproape toate județele din China și chiar am descoperit date legate de un județ îndepărtat din Tibet, unde există doar câteva mii de rezidenți”, a spus el, adăugând că tendința demografică extrasă din date „ este mai rău decât au raportat oficialii”.

China a văzut în ultimii ani o serie de incidente de scurgere de date. În 2016, informații sensibile despre indivizi chinezi puternici, inclusiv fondatorul Alibaba, Jack Ma, au fost postate pe Twitter.

Aceste incidente au alarmat autoritățile chineze. Anul trecut, China a adoptat legi care reglementează modul în care informațiile personale și datele generate în interiorul granițelor sale ar trebui să fie tratate.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Primarul Marius Dulce a prezentat stadiul proiectului „Regenerarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom”

Proiectul „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din zona de vest şi a spaţiului verde din zona de locuit Navrom” Finanţarea proiectului se realizează în baza contractului de finanţare nr. 5970 / 11.09.2020, în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2, Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale […]

today6 iulie 2022

0%