Neobișnuit

Un hotel spațial este programat să se deschidă în 2025

today5 mai 2022

Fundal

Trezirea într-o cameră de hotel cu vedere la sistemul solar ar putea fi viitorul călătoriilor. Compania spațială Orbital Assembly cu sediul în SUA a dezvăluit noi informații și concepte pentru ideea sa de hotel spațial, design pentru care orbitau din 2019.

Acest concept futurist constă în mai multe module conectate prin puțuri de lift care alcătuiesc o roată care orbitează Pământul. Proiectul este acum supravegheat de Orbital Assembly Corporation, o companie de construcții spațiale care a întrerupt legăturile cu Gateway. Orbital Assembly își propune acum să lanseze nu una, ci două stații spațiale cu cazare turistică: Voyager Station, designul original redenumit, este acum programat să găzduiască 400 de persoane și să se deschidă în 2027, în timp ce noul concept Pioneer Station, care adăpostește 28 de persoane, ar putea fi operațional în doar trei ani.

Scopul, spune Orbital Assembly, este de a conduce un „parc de afaceri” spațial care să găzduiască birouri, precum și turiști. Turismul spațial pare mai aproape ca niciodată, în ultimul an, fondatorul miliardarului Virgin Richard Branson a explorat spațiul suborbital împreună cu compania sa Virgin Galactic, în timp ce actorul Star Trek William Shatner a devenit cea mai bătrână persoană din spațiu datorită unei excursii cu Blue Origin.

Dar există încă un preț destul de incredibil legat de orice călătorie în spațiu, ceea ce face dificil pentru mulți dintre noi să ne gândim să ne petrecem concediul anual în afara acestei lumi. Tim Alatorre, directorul operațional al Orbital Assembly, crede că această barieră se va ridica pe măsură ce turismul spațial decolează. „Scopul a fost întotdeauna acela de a face posibil ca un număr mare de oameni să trăiască, să lucreze și să prospere în spațiu”, a declarat Alatorre pentru CNN Travel într-un nou interviu.

Alatorre spune că atracția noului concept Pioneer Station este că o scară mai mică îl face realizabil mai devreme. „Ne va oferi oportunitatea ca oamenii să înceapă să experimenteze spațiul la o scară mai mare, mai rapid”, a spus el. Spații de birouri și facilități de cercetare vor fi, de asemenea, închiriate atât pe stația Pioneer, cât și pe stația Voyager.

Acesta, a spus Alatorre, este un „câștig pentru toate” pentru Orbital Assembly, deoarece multe dintre obiectivele sale pe termen scurt depind de finanțare. Orbital Assembly are în vedere ambele stații asemănătoare cu o roată care se rotește în jurul pământului. Într-un interviu din 2019 pentru CNN Travel, Alatorre a explicat că fizica stației Voyager funcționează ca o găleată de apă care se învârte.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

WRS a rupt la propriu la prima repetiție oficială a Eurovision

Reprezentantul țării noastre și-a rupt cămașa pe scenă, într-un moment de coregrafie care a surprins audiența din sală. Repetiția României a fost cel mai vizionat moment al zilei pe canalul oficial de TikTok al Eurovision. „Llamame” a fost refrenul zilei la prima repetiție oficială susținută de reprezentantul României pe scena Eurovision Song Contest. Cu o costumație nouă și coregrafia modificată, wrs și echipa de dansatori au adus acordurile „Llamame” pe […]

today5 mai 2022

0%