Life

Un nou studiu arată că jocurile video ar putea stimula o abilitate neașteptată

today19 iulie 2022

Fundal

Ca hobby, jocurile video pot avea o bilă neagră când vine vorba de efectele asupra sănătății noastre fizice și mentale, în plus s-a stabilit că a sta nemișcat toată ziua nu este sănătos pentru nimeni.

Cu toate acestea, făcut cu moderație, jocurile video prezintă avantaje.

Un nou studiu sugerează că orele petrecute în fața unui ecran jucând jocuri în fiecare săptămână pot crește activitatea creierului și, în special, pot spori abilitățile cognitive necesare pentru luarea deciziilor, adică, luând tot ce ne vine prin simțuri și decidem asupra unei reacții potrivite.

Cercetătorii din spatele studiului sugerează că jocurile video ar putea fi chiar folosite ca metodă de antrenament pentru a îmbunătăți procesele rapide de luare a deciziilor în creier, poate dacă acele creiere ar fi suferit unele daune neuronale.

Jocurile video sunt jucate de majoritatea tinerilor noștri mai mult de trei ore în fiecare săptămână, dar efectele benefice asupra abilităților decizionale și asupra creierului nu sunt cunoscute cu exactitate”, spune neurologul Mukesh Dhamala de la Universitatea de Stat din Georgia.

Munca noastră oferă câteva răspunsuri în acest sens”.

Imagistica prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI) a fost folosită pentru a măsura activitatea neuronală la 47 de participanți de vârstă universitară, 28 de persoane care au jucat în mod regulat jocuri video și 19 persoane care nu au jucat. Cei care au jucat s-au implicat predominant în jocuri extrem de active în timp real, cum ar fi strategie în timp real, împușcături sau lupte.

Voluntarii au fost rugați să apese butoane ca răspuns la direcția în care o serie de puncte se mișcă pe un ecran în fața lor. Jucătorii au răspuns mai rapid și mai precis, iar scanările RMN au arătat că a existat și o activitate îmbunătățită în anumite părți ale creierului lor.

Aceste zone au inclus girusul lingual drept, talamusul stâng și zona motorie suplimentară dreaptă – toate regiunile creierului despre care se crede că sunt implicate în procesarea cognitivă și producerea de răspunsuri motorii la inputurile vizuale.

Aceste rezultate indică faptul că jocul video îmbunătățește potențial câteva dintre subprocesele pentru senzație, percepție și mapare la acțiune pentru a îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor”, au scris Dhamala și colegul său cercetător, fizicianul Tim Jordan de la Universitatea de Stat din Georgia, în lucrarea lor publicată.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Clanul Kardashian are interzis la mașini Ferrari

Recent, au existat multe discuții despre Ferrari și despre tendința sa de a interzice oamenilor să-și cumpere mașinile din motive aparent meschine. Cel mai remarcabil, Ferrari l-ar fi pus pe lista neagră pe Justin Bieber. Recent, au circulat zvonuri că Ferrari ar fi trecut pe lista neagră și pe Kim Kardashian. Potrivit Popbuzz, au existat surse care susțin că tot clanul Kardashian are interzis să cumpere Ferrari. Să nu credeți […]

today19 iulie 2022

0%