Neobișnuit

Unde călătorim de Ziua Îndrăgostiților în 2046? De evitat Los Angeles și Hawaii

today10 martie 2023

Fundal

NASA a avertizat că un asteroid de dimensiunea Turnului din Pisa poate lovi Pământul chiar de Ziua Îndrăgostiților în 2046! Tocmai s-a confirmat că există șanse destul de mari ca, pe 14 februarie, la ora 16.44, să fim zdruncinați de asteroidul imens. Ceea ce este mai puțin cunoscut, în acest moment, e locul exact unde acesta va cădea.

Totuși, s-au făcut predicții și legate de acest lucru. Astfel, zona probabilă de impact se întinde din Oceanul Indian la Oceanul Pacific și coasta de vest și de est a Statelor Unite. Cu alte cuvinte, orașe precum Los Angeles, Hawaii și Washington sunt vizate pentru această catastrofă spațială.

Coliziunea cu planeta noastră va fi comparabilă cu ceea ce s-a întâmplat când a căzut alt asteroid în Siberia acum 114 ani. Asteroidul respectiv a cauzat o explozie care a distrus o zonă imensă, însă singurul lucru bun e că a picat în pădure și a afectat copaci și nu oameni. De fapt, mai mult de 80 de milioane de copaci au fost atunci rași de pe suprafața pământului atunci.

NASA a anunțat descoperirea asteroidului 2023 DW în cursul zilei de marți, pe 7 martie, susținând că durează săptămâni bune până ce „sunt reduse incertitudinile și inadecvențele”. Probabilitatea de-a lovi Pământul s-a schimbat chiar în ultima săptămână!

Astfel, acest 2023 DW se află acum pe lista de riscuri a NASA, primind 1 pe scara Torino, ceea ce înseamnă că nu există motiv de panică în rândul populației în prezent.

Calculul actual ne arată că nu există motiv de îngrijorare publică în acest moment. E foarte posibil ca noi observații telescopice să schimbe situația – din nivelul 1 să se ajungă la nivelul 0, pe scara Torino”, a dezvăluit un expert.

Evident că NAS va continua să-l urmărească pe acest asteroid 2023 DW și să ofere noi predicții legate de direcția sa. Însă, oricum ar fi, poate e bine de ținut minte să nu ne facem planuri să mergem în SUA de Ziua Îndrăgostiților, în 2046. Hmmm, oare vom ține minte acest lucru până atunci?!…

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Au început lucrările de asfaltare pentru al doilea tronson al Drumului județean 100 Fundeni

Ieri au început lucrările de asfaltare pentru al doilea tronson al Drumului județean 100 Fundeni cu o lungime de 1315 m, se arată într-o postare a Consiliului Județean Călărași. DJ 100 face legătura între DJ 301 Fundeni și DJ 301A (limita cu județul Ilfov). Zilele trecute, Societatea Drumuri și Poduri Călărași a anunțat că s-au depus eforturi pentru a respecta termenul de finalizare a lucrărilor și astfel, s-a anunțat că […]

today10 martie 2023

0%