Divers

Unghii cu gel de acasa: ghid step-by-step

today27 septembrie 2021

Fundal

Atunci când vrei să realizezi o manichiură ca la salon de acasă, există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști în prealabil, ca să obții cele mai bune rezultate atât pentru tine, cât și pentru unghiile tale. Te vom învață cum să realizezi o construcție cu gel acasă, cum să păstrezi oja corespunzător și ne vom asigura că știi cum să previi ciobirea și decojirea unghiilor, pentru a-ți păstra manichiura intactă cât mai mult timp.

Atunci când vrei să realizezi o manichiură ca la salon de acasă, există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști în prealabil, ca să obții cele mai bune rezultate atât pentru tine, cât și pentru unghiile tale. Te vom învață cum să realizezi o construcție cu gel acasă, cum să păstrezi oja corespunzător și ne vom asigura că știi cum să previi ciobirea și decojirea unghiilor, pentru a-ți păstra manichiura intactă cât mai mult timp.

Cum să îți pregătești unghiile pentru o astfel de manichiură

Înainte de a începe propriu-zis procesul, asigură-te că îți pregătești corect unghiile cu instrumentele potrivite. Mult prea multe persoane sar peste acest pas și trec direct la treabă. Însă ignorând acest aspect, riști să nu reziste manichiura.

Începe prin a împinge cuticulele în sus, apoi pilește unghiile în forma dorită. Apoi, folosește un buffer pentru a face unghia mai aderentă, îndepărtând luciul. Dacă sari peste acest pas, gelul se va desprinde imediat.

După aceea, șterge-ți unghiile folosind șervețele umede speciale și asigură-te că tot praful și resturile au fost îndepărtate de pe unghii și piele. Acum ești gata să începi cu adevărat!

Cum se aplică oja

Folosește un base coat

Trebuie să folosești base coat-ul ca oja să adere. Aplică-l prin straturi subțiri – de altfel, fiecare coat trebuie să fie aplicat folosind straturi cât mai subțiri. Dacă vei aplica straturi groase, oja nu se vă usca corespunzător și se vor crea bule. Nici măcar lampa de unghii nu poate usca oja aplicată în straturi prea groase. Apoi, poți începe să aplici oja în straturi cât mai subțiri, până când ești mulțumită de rezultat. Îți recomandăm 2-3 straturi, în funcție de opacitatea pe care o cauți.

Evită pielea și cuticulele

Acest pas este deosebit de important. Asigură-te că eviți pielea și cuticulele atunci când aplici gelul. Dacă se întâmplă să intre în contact cu pielea, șterge zona cu un produs de curățare special înainte de a introduce mâna în lampă. Îți recomandăm să folosești un poligel Lila Rossa, deoarece se lucrează foarte ușor, iar timpul de lucru se scurtează semnificativ. E mult mai ușor de modelat și nu are mirosul acela înțepător. Consultând gama de geluri Lila Rossa, cu siguranță vei găsi unul pe placul tău.

Acoperă întotdeauna vârfurile

Cel mai important pas atunci când aplici gelul, pe care multe persoane îl uita, este să te asiguri întotdeauna că acoperi vârful unghiei. Acest lucru acționează ca un sigiliu pentru gel, ajutandu-l să se lipească de unghie. Pur și simplu trece vârful unghiei prin pensul pentru a sigila gelul înainte ca acesta să se usuce.

Usucă fiecare strat în mod corespunzător

Asigură-te întotdeauna că mâna este în lampa și că îți usuci unghiile corespunzător – între 60 și 120 de secunde. În caz că descoperi că gelul nu se usucă, e posibil să îl fi aplicat în straturi prea groase (vezi primul pas).

Cum să păstrezi oja

Modul în care îți păstrezi produsele cu gel este foarte important. Când este expus chiar și unei cantități mici de lumină UV, gelul începe să se usuce în sticlă, ceea ce vă face deseori produsul inutilizabil. Dacă gelul începe să facă mici cocoloașe sau să se cristalizeze, înseamnă că a început să se usuce.

Motiv pentru care, ai grijă să depozitezi toate produsele departe de lumina directă a soarelui și de orice temperatură caldă. Evită să îți faci unghiile afară sau lângă o fereastră. De asemenea, ține departe toate produsele de lampă atunci când aceasta e în funcțiune. Lumina emisă de lampa LED/UV poate începe procesul de uscare, așadar nu ține niciodată produsele aproape de ea.

 

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Utilizarea scaunului cu rotile adecvat iti va face viata de zi cu zi mult mai usoara

Dacă ai suferit o accidentare sau ai o problemă de sănătate care îți limitează mobilitatea, poți obține independența dorită cu un scaun cu rotile potrivit pentru nevoile tale. Scaunele cu rotile sunt construite pentru persoane de orice dimensiune și vârstă și au caracteristici concepute pentru a satisface interesele diverse ale utilizatorilor, care sunt adecvate diferitelor niveluri de asistență necesare. Dacă ai suferit o accidentare sau ai o problemă de sănătate […]

today27 septembrie 2021

0%