Administrație

Va fi construită o creșă în Cartierul de Tineri. A fost predat amplasamentul

today29 iunie 2022

Fundal

Ieri, în prezenţa reprezentanţilor CNI, s-a semnat procesul verbal de predare – primire, faza preliminară, a amplasamentului pentru „Proiect Tip – Construire şi dotare creşă medie (capacitate 70 copii) în Cartier Tineri, Prel. Sloboziei, Nr. 70B, Municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi”. Urmează elaborarea documentaţiilor tehnice aferente investiţiei, urmată de execuţia propriu – zisă a lucrării.

Unitatea de învăţământ va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirea va fi dotată cu panouri solare pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

Caracteristici investiţie:

📍 Suprafaţă teren necesar: 3.510 mp

📍 Suprafaţa construită: 1.765,82 mp

📍 Regim de înălţime: parter

Clădirea va fi construită până în iunie 2025. Pe 15 iunie a.c., ministrul Dezvoltării, dl. Cseke Attila a semnat primele contracte de execuţie pentru 15 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul Naţional de Construire Creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Valoarea totală a celor 15 proiecte este 224.024.319 lei.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Primăria Călărași a început amenajarea de noi parcări în zona Orizont

Primăria Călărași a început amenajarea de noi parcări în zona Orizont. „Pentru că locuitorii din zona de blocuri cuprinsă între Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu şi Banca de la Piaţa Orizont au reclamat faptul că nu au suficiente locuri de parcare, am demarat deja lucrările de amenajare a unor parcări de reşedinţă. Am început cu parcarea din vecinătatea Şcolii Tudor Vladimirescu și continuăm acum cu amenajarea unor locuri de parcare în […]

today28 iunie 2022

0%