Administrație

Vechi Costume populare danubiene din Bulgaria și România vor fi expuse la Muzeul Dunării de Jos

today20 februarie 2023

Fundal

Muzeul Dunării de Jos, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie și istorie locală, Chirnogi și Muzeul Etnografic, Sumentii – Bulgaria organizează vernisajul expoziției Vechi Costume populare danubiene din Bulgaria și România. Manifestarea va avea loc marți, 21 februarie, ora 13.00, la sediul muzeului din Str. Progresul nr. 4.

Vor fi expuse vechi costume populare românești aflate în custodia celei mai mari colecții etnografice din judetul Călărași – Colecția muzeal – etnografică Dunărica din Chirnogi. Acestea vor fi atât în antiteză cu vechile costume populare din Sumentii, zona Turtucaia, dar și din întreaga Bulgarie, aflate în custodia emeritei profesoare Kalina Mihailova, distinsă cu nenumărate premii și recunoașteri, ca păstrătoare a comorilor etnografice din Bulgaria.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Lotul național de box juniori al României s-a antrenat la Călărași

Lotul național de box juniori al României s-a antrenat la Călărași. La invitația președintelui Federației Române de Box, Vasile Cîtea, primarul Marius Dulce i-a vizitat pe componenții lotului național de box juniori al țării noastre, aflat într-un stagiu de pregătire la Călărași. Din stafful tehnic coordonat de Radu Zarif fac parte și frații, Valentin Anghel Georgian Anghel, antrenori, de numele cărora se leagă performanțele obținute în ultimii ani, în plan […]

today20 februarie 2023

0%