Actual

VIDEO: Cele 10 piese finaliste la Eurovision România

today14 februarie 2022

Fundal

Juriul de specialitate a ales cele 10 piese calificate în ultimul act al Selecţiei Naţionale. În semifinală au ajuns 20 de artişti salvaţi de public prin voturile lor, iar la finalul serii de 12 februarie juraţii Selecţiei Naţionale au anunţat finaliştii, potrivit infomusic.ro. Din juriu au făcut parte Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Eurovision 2017 în Kiev a luat pulsul din camera în care aşteptau concurenţii şi a ţinut un recital cu un medley de piese specifice ESC.

Piesa cu cel mai mare număr de voturi din partea publicului în semifinală (E-an-na – Malere) nu a intrat în lista scurtă. Printre artiștii cunoscuți care au părăsit competiția locală Eurovision se numără: VIZI, Dan Helciug, Cezar Ouatu și Eliza G (câștigătoarea ultimei ediții Cerbul de Aur).

Melodiile finaliste Eurovision România 2022:

Alex Parker & Bastien – „All this love”

Andrei Petruș – „Take me”

Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”

Dora Gaitanovici – „Ana”

Gabriel Basco – „One night”

Kyrie Mendél – „Hurricane”

MØISE – „Guilty”

Petra – „Ireligios”

Vanu – „Never give up”

WRS – „Llamame”

 

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Neobișnuit

Clujul are o garsonieră de 11 mp. Londra are una de 7 mp

După ce anunțul cu garsoniera de 11 metri pătrați din Cluj a ajuns viral pe internet, zilele acestea a apărut un anunț pe site-urile din străinătate cu o garsonieră de 7 mp, care a fost scoasă la vânzare. Astfel am aflat că o garsonieră de 7 mp, aflată în Clapton, Londra, a fost scoasă la vânzare pentru 50.000 de lire sterline. Garsoniera reușește să cuprindă un pat de o persoană, […]

today11 februarie 2022

0%