Life

VIDEO: Elon Musk a prezentat robotul „Optimus” la Tesla’s AI Day

today4 octombrie 2022

Fundal

CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a prezentat robotul umanoid „Optimus” la evenimentul „AI Day” al producătorului de vehicule electrice, vineri.

Miliardarul a spus că o afacere cu roboți va valora mai mult decât mașinile sale, sperând să se extindă dincolo de vehiculele autonome care nu au devenit încă realitate, în ciuda promisiunilor sale repetate.

Un prototip al robotului a urcat pe scenă și a făcut semn publicului. A fost prezentat un videoclip cu robotul purtând o cutie, uda plante și mișca bare metalice în fabrica producătorului auto.

Scopul nostru este să facem un robot umanoid util cât mai repede posibil”, a spus Musk la evenimentul de la un birou Tesla din Palo Alto, California. „Încă mai este mult de lucru pentru a perfecționa Optimus și pentru a dovedi.”

Musk a spus că în prezent roboților umanoizi „le lipsește un creier”, spunând că nu au inteligența să navigheze singuri prin lume și că sunt, de asemenea, foarte scumpi și fabricați în volum redus.

În schimb, a spus el, Optimus ar fi un „robot extrem de capabil”, care urmează să fie fabricat în volum foarte mare – în cele din urmă milioane de unități – și se aștepta să coste mult mai puțin decât o mașină, sub 20.000 de dolari.

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Kim Kardashian va plăti 1,26 milioane de dolari pentru promovarea Crypto pe Instagram

Kim Kardashian a fost de acord să plătească 1,26 milioane de dolari Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb pentru „afișarea ilegală” a unei criptomonede pe contul ei de Instagram, a anunțat SEC luni dimineață. Vedeta de realitate s-a înțeles cu SEC în urma acuzațiilor că nu a dezvăluit plata pentru promovarea criptoactivului EthereumMax sutelor de milioane de adepți ai rețelelor sociale, potrivit unui comunicat de presă al SEC. Ca parte […]

today4 octombrie 2022

0%