Life

VIDEO: O formație suedeză a ajuns în Billboard Hot 100 cu o piesă devenită virală pe TikTok

today23 septembrie 2022

Fundal

Formația suedeză Ghost bifează o realizare dorită de orice muzician. Una dintre piesele sale a ajuns în celebrul top Billboard Hot 100, potrivit infomusic.ro. „Mary on a Cross” este piesa care a reușit să se claseze în topul Billboard. Melodia debutează pe locul 90 cu 6 milioane de streamuri în S.U.A. și 1.000 de descărcări vândute în săptămâna 9-15 septembrie. Mai mult, piesa se află pe primul loc în topul Hot Hard Rock Songs.

Cântecul a câștigat în mod constant atenție în ultimele săptămâni datorită unui trend de pe TikTok. Totul a început când un utilizator a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui clip din Stranger Things. Acum hashtag-ul #maryonthecross are aproximativ 800 de milioane de vizualizări, iar cântecul a fost folosit în peste 10.000 de videoclipuri pe TikTok. Recent, Ghost a preluat ideea de slow+reverb și a lansat o versiune oficială, mai „încetinită”, a piesei „Marry on a Cross”.

În timp ce „Mary on a Cross” este prima piesă marca Ghost ce ajunge în top Hot 100, grupul și-a menținut o prezență constantă în topuri timp de aproape un deceniu. Trupa a apărut pentru prima dată pe un clasament Billboard în mai 2013, cu albumul „Infestissumam”. Discul a debutat pe locul 1 în topul albumelor hard rock și a ajuns pe locul 5 la albumele de vinil, pe locul 10 la Top Rock & Alternative Albums și pe locul 28 pe Billboard 200.

Pe lângă „Infestissumam”, alte cinci albume Ghost au ajuns în topul Billboard 200. Este vorba de EP-ul „If You Have Ghost” (nr. 87, 2013), „Meliora” (nr. 8, 2015), „Popestar” (nr. 16, 2016), „Prequelle” (nr. 3, 2018) și „IMPERA” (Nr. 2, 2022).

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Biblioteca Județeană Călărași dă startul înscrierilor pentru cursurile organizate în Laboratorul Smart

Biblioteca Județeană Călărași dă startul înscrierilor pentru cursurile organizate în Laboratorul Smart. Înscrierile se vor face în limita locurilor disponibile. SmartLab Călărași este un proiect inițiat de Consiliul Județean Călărași, realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate și derulat de Biblioteca Județeană Călărași. Ca și până acum, se vor forma 2 grupe de curs, fiecare grupă va fi formată din maxim 15 persoane, cu vârstele între 10-14 ani. […]

today22 septembrie 2022

0%