Neobișnuit

Volkswagen a prezentat primul său vehicul zburător

today2 august 2022

Fundal

Mobilitatea de ultimă generație Volkswagen, care vrea să ofere soluții, după studii intensive de cercetare și dezvoltare, a lansat primul prototip zburător. Vehiculul a fost numit și „Tigrul zburător”.

Conceptul prototip a adoptat soluțiile existente de conducere autonomă și tehnologia bateriei pentru o mobilitate fără emisii. Modelul de 10,6 m lungime și 11,2 m de anvergură folosește opt rotoare pentru decolare verticală și două elice pentru zborul orizontal.

Volkswagen va efectua mai multe teste de zbor anul acesta pentru a optimiza conceptul și prototipul. Modelul de vehicul zburător Volkswagen este conceput pentru a transporta patru pasageri și bunurile acestora. Raza de acțiune a vehiculului zburător electric este de așteptat să fie de aproximativ 200 km.

Noul vehicul zburător al Volkswagen, chinez, se pregătește să joace un rol important în viitorul transportului urban și interurban în megaorașele aglomerate din Turcia. În prima etapă de utilizare comercială se pare că va fi oferit ca produs premium în serviciile VIP de transport aerian pentru clienții chinezi bogați.

Aeronavele eVTOL vor putea transporta pasageri între două puncte mai rapid și mai eficient decât vehiculele de transport terestru convenționale existente. Dacă acest proiect va continua să se dezvolte, Volkswagen Group se va adresa autorităților în viitor pentru a putea zbura în China.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Adunarea Studenților Europeni de Arhitectură găzduiește școala de vară la Călărași

În cea de-a 42-a ediție, Adunarea Studenților Europeni de Arhitectură [EASA, European Architecture Students Assembly] găzduiește pentru prima dată în România în istoria asociației EASA, școala de vară la Călărași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași și al Liceului Teoretic Mihai Eminescu. Timp de două săptămâni participanții se întâlnesc pentru a schimba idei printr-un program plin de ateliere și activități puternic legate de tematici arhitecturale, culturale, educaționale și artistice. În fiecare […]

today1 august 2022

0%