Life

Vrei să ai un bronz uniform? Alimentele pe care trebuie să le consumi

today15 mai 2023

Fundal

Pentru multe femei, sosirea vremii bune vine la pachet cu obsesia de a obține un bronz de invidiat cât mai repede posibil. Atât de mult, încât uneori ajung să se expună la soare într-un mod periculos pentru a reuși în timp record… Știai însă că există alimente care ajută la accelerarea bronzului, fără să îți pui sănătatea în pericol?

Fructele și legumele bogate în betacaroten (un pigment roșu care le dă culoarea finală) vor fi cei mai buni aliați ai tăi dacă vrei ca pielea ta să se bronzeze cu o nuanță mai portocalie sau aurie, potrivit foodstory.ro. Doar nu uitați să folosiți crema de protecție solară!

Piersicile, pe lângă faptul că sunt bogate în betacaroten, conțin și vitaminele A, B și C. Fiind compus dintr-o cantitate mare de apă, pepenele roșu este desertul perfect pentru cele mai călduroase zile ale anului. Datorită culorii sale roșii, favorizează, de asemenea, pigmentarea pielii.

Mango conține batacaroten, vitaminele A și C, fibre? Iar textura sa cremoasă îl face ingredientul perfect pentru smoothie-uri! Morcovii sunt cunoscuți ca fiind leguma „bronzantă” prin excelență. Poți să îi adaugi în salate, sucuri de fructe sau ca o gustare sănătoasă.

Pe lângă faptul că te ajută să obții un bronz de invidiat, papaya îți va fi de folos și dacă vrei să urmezi o dietă de detoxifiere pentru a-ți curăța organismul. Dovleacul este bogat în beta-caroten, fibre, vitaminele A, B și C? Iar efectul său diuretic te va ajuta să lupți împotriva temutei retenții de lichide!

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Se modernizează rețeaua de apă potabilă din Vlad Țepeș

Primăria Vlad Țepeș anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Modernizarea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă în comuna Vlad Țepeș, județul Călărași”, propus a fi amplasat în comuna Vlad Țepeș, strada Vasile Alecsandri, numărul 29. Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul ANM din șoseaua Chiciu, numărul 2, județul Călărași și la sediul titularului de luni până vineri […]

today15 mai 2023

0%