Neobișnuit

Wifi-ul va ajunge pe Lună în doar un an

today12 iulie 2023

Fundal

STARTUP Aquarian Space are în plan să aducă WiFi pe Lună în mai puțin de un an. Compania a primit o finanțare de 650.000 de dolari pentru a furniza internet de mare viteză pe Lună și poate chiar pe Marte.

Finanțarea a venit de la Draper Associates din California – aceiași capitaliști de risc care au investit pentru prima dată în SpaceX, potrivit Inverse. Aquarian Space speră să implementeze primul său sistem de comunicații lunare, desemnat Solnet, până în 2024.

Întrucât misiunile pe Lună și spațiul profund sunt de așteptat să crească în viitor, startup-ul speră să treacă înaintea curbei. „În 2021 au existat 13 dispozitive de aterizare, orbitere și rovere pe și în jurul Lunii”, a declarat Kelly Larson, CEO al Aquarian Space.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Începe turnarea asfaltului pe strada București, între B-dul Cuza Vodă și str. Eroilor

Lucrările în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” care vizează modernizarea străzilor Prel. București și respectiv București, sunt realizate în proporție de 15 – 20%, a declarat primarul Marius Dulce. În jurul datei de 15 iulie, se va turna primul strat de asfalt pe strada București, tronsonul cuprins între B-dul Cuza Vodă și str. Eroilor. Lucrările vor […]

today12 iulie 2023

0%