Neobișnuit

Wifi-ul va ajunge pe Lună în doar doi ani

today25 martie 2022

Fundal

STARTUP Aquarian Space are în plan să aducă WiFi pe Lună în mai puțin de doi ani. Compania tocmai a primit o finanțare de 650.000 de dolari pentru a furniza internet de mare viteză pe Lună și poate chiar pe Marte.

Finanțarea a venit de la Draper Associates din California – aceiași capitaliști de risc care au investit pentru prima dată în SpaceX, potrivit Inverse. Aquarian Space speră să implementeze primul său sistem de comunicații lunare, desemnat Solnet, până în 2024.

Întrucât misiunile pe Lună și spațiul profund sunt de așteptat să crească în viitor, startup-ul speră să treacă înaintea curbei. „În 2021 au existat 13 dispozitive de aterizare, orbitere și rovere pe și în jurul Lunii”, a declarat Kelly Larson, CEO al Aquarian Space.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Miley Cyrus și-a anulat prezența la un festival din Paraguay după ce avionul în care călătorea a fost lovit de fulger

Avionul lui Miley Cyrus a fost forțat să aterizeze de urgență în timp ce se afla în drum spre Paraguay, marți, după ce avionul a fost lovit de fulger, potrivit unei postări pe rețeaua de socializare a cântăreței. Cyrus s-a aflat în America de Sud pentru a prezenta a doua zi a festivalului Asunciónico din Paraguay, care nu a mai avut loc din 2019 din cauza pandemiei de COVID-19. „Avionul […]

today23 martie 2022

0%