Actual

WRS a câştigat Finala Selecției Naționale Eurovision 2022

today7 martie 2022

Fundal

Artistul va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2022 cu piesa „Llamame”. Unul dintre telespectatorii care au votat în finală a câștigat premiul de 5000 de euro. |VIDEO

Juriul și publicul au decis: WRS va reprezenta România la Eurovision Song Contest, de la Torino.

La finalul unui show incendiar, piesa „Llamame” a primit în total, din partea juriului de specialiști și din partea publicului, 59,23 de puncte. Din partea telespectatorilor, al șaselea jurat al finalei, WRS a primit 3497 de voturi, pe parcursul sesiunii de televot. Pe locul al doilea s-a clasat Kyrie Mendél cu piesa „Hurricane”, care a obţinut 48,06 puncte (641 de voturi din partea publicului), urmat de Dora Gaitanovici, cu „Ana”, melodie care a înregistrat 44 de puncte (3737 de puncte din partea publicului).

Câștigătorul Selecției Naționale a fost ales de juriul de specialiști format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu și de telespectatori – la această ediție, publicul a fost al șaselea jurat al finalei, punctajele obținute prin televot având ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului. La finalul evenimentului, unul dintre telespectatorii care și-au votat favoriții din concurs a câștigat premiul de 5000 de euro.

Clasamentul finalei Eurovision România 2022:

WRS – „Llamame” – 59,23 de puncte (3497 de voturi din partea publicului)

Kyrie Mendél – „Hurricane” – 48,06 de puncte (641 de voturi din partea publicului)

Dora Gaitanovici – „Ana” – 44 de puncte (3737 de puncte din partea publicului)

Gabriel Basco – „One night” – 38,37 de puncte (1048 de voturi din partea publicului)

Vanu – „Never give up” – 36,17 de puncte (676 de voturi din partea publicului)

Petra – „Ireligios” – 35,32 de puncte (412 puncte din partea publicului)

Alex Parker & Bastien – „All this love” – 28,38 de puncte (429 de voturi din partea publicului)

Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea” – 15,45 puncte (764 de voturi din partea publicului)

Andrei Petruș – „Take me” – 13,59 puncte (807 voturi din partea publicului)

MØISE – „Guilty” – 11.88 puncte (585 de voturi din partea publicului)

Mulțumesc publicului pentru că m-au votat într-un număr atât de mare și juriului pentru că s-a lăsat convins de momentul meu. Am muncit foarte mult în aceste săptămâni, însă această seară, pentru mine, este cireașa de pe tort, pentru ultimii ani pe care i-am petrecut pe scenă. Mulțumesc echipei TVR pentru profesionalism, familei mele Global Records și prietenilor care au fost, astăzi, alături de mine”, a mărturisit WRS, învingătorul serii.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Tik Tok se retrage de pe piața din Rusia

Una dintre cele mai cunoscute rețele sociale, Tik Tok, se retrage de pe piața din Rusia, din cauza legii semnate de Vladimir Putin, prin care sunt pedepsiți cei care răspândesc informații false despre ”operațiunea specială din Ucraina”. ”Ținând cont de cele mai recente modificări legislative din Rusia, nu avem de ales și vom renunța la a mai furniza serviciile noastre în această țară. Mesageria internă a aplicației, însă, nu va […]

today7 martie 2022

0%