Life

Zac Efron are agorafobie. Ce presupune această fobie

today16 septembrie 2022

Fundal

Într-un interviu pentru Men’s Health, Zac a declarat: „Pur și simplu nu ies în public. Oamenii în grupuri mari, îmi declanșează agorafobia”. Efron a devenit cunoscut în anii 2000 după ce a jucat în trilogia High School Musical și Hairspray. În apogeul pandemiei de COVID-19, el a fost fotografiat de mai multe ori în Byron Bay, unde se pare că se întâlnea cu un localnic.

El a a apelat la un expert pentru a afla mai multe. Ce este agorafobia? Cea de-a cincea ediție a Manualului de Diagnostic și Statistic pentru Tulburările Mintale (DSM-5) descrie agorafobia ca o teamă sau anxietate marcată cu privire la două (sau mai multe) din următoarele cinci situații.

1. Folosind transportul public

2. Fiind în spații deschise

3. Fiind în locuri închise

4. A sta la coadă sau a fi într-o mulțime

5. A fi singur în afara casei.

Aceste situații provoacă aproape întotdeauna frică sau anxietate și sunt evitate în mod activ. DSM-5 afirmă că „în fiecare an, aproximativ 1,7% dintre adolescenți și adulți au un diagnostic de agorafobie. „Femeile au de două ori mai multe șanse decât bărbații să experimenteze agorafobie”, se spune.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Cardi B a donat 100.000 de dolari fostei ei școli din Bronx

Cardi B s-a întors la fosta ei școală gimnaziale, Alexander Macomb din Morris Heights din Bronx, pentru a dona 100.000 de dolari. Acolo, ea s-a întâlnit și cu elevii, vorbindu-le despre importanța educației și a muncii grele și despre rolul fundamental pe care l-a jucat școala gimnazială în viața ei. Într-un clip al discursului pe care l-a ținut postat online, Cardi spune: „Această școală înseamnă mult pentru mine, mai mult […]

today16 septembrie 2022

0%