Actual

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Muzeul Municipal Călărași

today28 august 2023

Fundal

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Muzeul Municipal Călărași. Astfel, în data de 31 august 2023, începând cu ora 18:30, poetul și cântărețul Ovidiu Mihăilescu va susține un concert minunat, în cadrul instituției culturale.

Cantautorul Ovidiu Mihăilescu va cuceri publicul cu versuri, dar și cântece folk.

Vă invit, pe 31 august, să sărbătorim Ziua Limbii Române, la Muzeul Municipal Călărași, unde vom avea câteva poeme și câteva cântece. O să sărbătorim, sper, cu bucurie, această zi minunată”, declară Ovidiu Mihăilescu.

Așadar, sunteți așteptați la un regal al muzicii folk și poeziei! Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar acesta se poate achiziționa din incinta Muzeului Municipal Călărași.

Despre Ovidiu Mihăilescu

Potrivit Wikipedia, Ovidiu Mihăilescu s-a îndrăgostit de muzica folk ascultându-i pe Mircea Baniciu și Valeriu Sterian.

Acesta cântă la chitară, de la vârsta de 17 ani. Din anul 1984, s-a alăturat echipei de folkiști a Cenaclului Vouă (Eugen Baboi, Raul Cârstea, Dan Caramihai, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu), alături de care a participat la peste 300 de spectacole în țară.

În anul 2004, a lansat volumul de poezii “Aici sunt anii Dumneavoastră…”.

Primul album, “Cowboy-ul Nelu”, a fost lansat în anul 2007. În perioada 2007-2008, el a apărut în concerte alături de Daniel Iancu și (Daniel Făt), cu care a și colaborat la câteva melodii de pe albumul “Cowboy-ul Nelu”. Următorul album, “Cipilica”, a fost lansat la “Silver Church”, în București, în 2009. A urmat “O lume de vis”, album de traduceri care cuprinde 12 coveruri internaționale, traduse și interpretate de Ovidiu Mihăilescu, în 2013. În anul 2014, a apărut cu Academia Cațavencu în seria “Academia de Folk”, albumul “Parlamescu”, în care au fost selectate câteva din melodiile politice ale folkistului.

A fost membru al grupului “Zona de Mijloc” (alături de Eugen Avram, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu, Dan Caramihai), grup care activa la “Casa Eliad” în perioada 2009-2010 și al “Gaskademiei de Folk” (alături de Alina Manole, Daniel Făt, Jul Baldovin, Dan Caramihai, Fox Studies, Walter Ghicolescu, Nicu Zotta), în perioada 2010-2011. În intervalul 2010-2014, a participat, alături de alți folkiști, la proiectul Manuellei Popescu, de la Radio România Actualități, în cooperare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, la câteva zeci de spectacole, sub sigla “Folk Fără Vârstă”, pentru promovarea folkului în liceele din București. Proiectul a promovat muzica folk în rândul elevilor, numărul chitariștilor din licee crescând exponențial în acea perioadă. Între 2012-2015, a pus bazele proiectului folk-rock Ovidiu Mihailescu și Trupa Joi, alături de Alex Cișmaru, Radu Vălean și Ciprian Diaconu.

A activat și ca organizator de seri de folk, la cluburile Watt, Corossroads, Mojo, Spice. În anul 2017, a lansat, la Clubul Spice din capitală, alături de Alex Cișmaru și Alex Nichita, albumul “Toamna Brun”. Se adaugă alte peste 300 de spectacole în diverse locații din țară, alături de Compania Teatrală Vouă (Grupul Vouă), la festivalurile mari de umor și la diverse evenimente regionale, dar și în proiecte de promovare a lecturii și umorului în rândul tinerilor din 8 licee și 8 facultăți din București. În 2019, s-a lansat albumul “Ars de zăpezi”, la Casa Studenților “Grigore Preoteasa”, alături de Tituș Constantin, Liviu Ciulei, Clara Mărgineanu. Din 2020 face parte din “Baricada Folk2, alături de Adrian Bezna, Adrian Mărginean, Cătălin Stepa, Nicu Zotta, un concept menit să focuseze energiile unei noi generații folk și să promoveze noua muzică folk pentru generațiile mai tinere.

În 2020, artistul a lansat, la Ilva Mică, alături de Dana Florian și Daniel Iancu, albumul pentru copii “Zmeul Furăcios”. În luna aprilie a anului 2022, la Muzeul Literaturii Române, a lansat, împreună cu Loreta Popa, Alex Turcu, Adrian Fetecău, Andrei Necula, Jean Lemne, Florin Nan, Vanda Florea, volumul de poezii-parodii “Inorogul Imperfect”. Pe 18 mai 2022, la Clubul Pub Universității, a lansat albumul “Pariu pe Prietenie”, care conține 18 piese realizate pe versurile unor poeți consacrați.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Zodii cărora le place să petreacă timp în singurătate

Te simți bine când te relaxezi cu o carte bună sau să bei vin pe balcon, bucurându-te de propria companie? Ei bine, nu ești singur – sau poate preferi să fii! Unele semne zodiacale sunt pur și simplu conectate pentru a se bucura de singurătate, pentru a găsi plăcere în a fi singur. Capricorn Capricornii sunt cunoscuți pentru natura lor ambițioasă, determinarea și căutarea neobosită de auto-îmbunătățire. Acesta este un […]

today28 august 2023

0%