Divers

Afla cat de utile mai sunt ghiozdanele in noul format scolar

today31 mai 2021

Fundal

 

In continuare mersul la scoala fizic ramane mai important decat cea din mediul online, dar cu siguranta acest model va alterna in functie de perioada, iar elevii vor trebuii intotdeauna sa aibe rechizitele, ghiozdane si accesorii esentiale pentru buna desfasurare a acesteia indiferent de formatul pe care il adopta unitatile de invatamant.

 

Fiecare forma a acestei activitati didactice vine cu avantajele si dezavantajele ei, in mod cert copii prefera sa se duca fizic la ore, acest lucru sporeste si socializarea intre ei, dar mai ales construieste invataturi mult mai bine fundamentate avand interactiune directa cu profesorii la diferitele materii pe care le parcurg.

Daca tinem cont de articolele pe care acestia le folosesc unele au devenit mai putin folosite, iar altele se utilizeaza intr-o masura mai mare, iar lisa de rechizite scolare este in schimbare in functie de necesitatile fiecarei clase, caietele raman in continuare un suport excelent pentru a putea lua notite si a completa temele, acestea se pot clasifica in mai multe tipuri, pentru clasele primare Tip 1,2 sau 3, iar cele mai mari studentesti sau in formatul A5.

Un alt element de care copii nu se pot despartii atunci cand se duc la scola este reprezentat de ghiozdane frumoase pentru fete sau cele pentru baieti ce au imprimate diferite personaje din desene sau chiar sporturile favorite, daca sunt in clasele primare, sau cele mai putin colorate si benzi reflectorizante si mai mult elemente de siguranta pentru elevii de gimnaziu sau liceu, ce au nevoie de un spatiu mult mai mare si mai multe buzunare pentru depozitarea diferitelor articole scolare si instrumente de scris.

Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca ghiozdanele de fete si baieti pentru scoala ?

  • In primul rand spatiul pe care il ofera trebuie sa fie unul suficient de mare pentru a putea pune atat manualele cat si caietele, articolele de desen sau echipamentul de sport, in interior trebuie sa exista locuri pentru punerea pixurilor si a altor accesorii de scris si corectura pentru a avea un acces rapid la acestea in orice moment.
  • Numarul de fermoare trebuie sa fie unul suficient de mare incat sa existe o compartimentare corecta si optima a volumului de care dispune, exista compartimente pentru punerea cartilor cu dimensiuni mai mici si altul pentru pozitionarea caietelor si manualelor de dimensiune mare, astfel incat greutatea sa poata fi echilibrata.
  • Fermoarele metalice sunt utile atunci cand exista o utilizare intensa asupra acestora, deoarece au o rezistenta mai ridicata fata de cele ce sunt confectionate din plastic, iar mai ales pentru copii cu varste mici mai mult ca sigur folosirea lor va fii mai intensa.
  • Buzunarele din exterior, cele de plasa ce sunt pozitionate pe ghiozdane atat pe cele ale fetelor cat si baietilor au rolul de suport pentru sticlele de apa sau diferite obiecte sub forma cilindrica pentru a putea obtine un spatiu mult mai mare in interior.
  • Benzile de pe exteriorul acestora au rolul de a spori vizibilitatea elevilor in timpul noptii atunci cand se deplaseaza de la scoala spre casa, o data ce sunt iluminate devin foarte vizibile, astfel au un grad de siguranta mult mai mare.
  • Spatele si baretele buretate un alt element pe care trebuie sa il luat mult mai in serios decat credeati pentru momentul in care alegeti un ghiozdan pentru fetita sau baietelul dumneavoastra, presiunea acestuia este atenuata din ce in ce mai mult de burete si nu va exista riscul durerilor de umeri, spate sau alte incidente ce pot aparea.

De asemenea bretelele trebuiesc reglate pe umerii celor mici incat sa se poata potrivi si sa fie confortabile in acelasi timp, in cazul in care acestea sunt prea largi ghiozdanul va atarna sub talie si poate provoca un stres nejustificat, iar daca sunt prea stranse pot crea o presiune si limita in acelasi timp raza de miscare, aceste aspecte trebuiesc verificate la inceputul fiecarui an scolar sau periodic, mai ales daca utilizeaza un ghiozdan pe parcursul mai multor ani.

Alte considerente de luat in calcul pe langa cele mentionate mai sus atunci cand selectati un rucsac pentru copilul dvs este bine sa acordati o atentie mare si altor detalii precum materialul din care poate fi fabricat. In cazul in care copilul dumneavoastra este foarte activ poate prefera un ghiozdan din material usor, ce permite o aerisire buna, cum este poliesterul in detrimentul pielii sintetice ce se poate uza destul de repede. Daca cel mic trebuie sa parcurga o distanta mai mare in drum spre scoala, luati in considerare un rucsac rezistent la ploaie si intemperii precum sunt cele din bumbac cerat, altfel cel simplu se poate uda usor si afecta continutul in acelasi timp.

Spatiul special conceput pentru punerea laptopului sau al tabletelor este important pentru a proteja dispozitivele de celelalte obiecte ce se afla in interior, de cele mai multe ori exista o bretea pentru fixarea acestora si un compartiment foarte bine buretat ce este gata sa absoarba socurile ce pot surveni pe parcursul unei zile lungi.

Pretul este in majoritatea cazurilor un factor determinant de alegere, dar in zilele noastre se pot gasii o varietatea foarte mare de optiuni si produse incat sa satisface toate cerintele atat referitoare la calitate cat si la pret, iar pretul ghiozdanelor incepe de la 40 lei si poate ajunge la cateva sute de lei in functie de ce branduri alegeti

In alta ordine de idei acestea sunt concepute din diferite materiale atat pentru a fii atractive vizual pentru cei mai mici dintre elevi cat si pentru a avea o utilitate mare, astfel incat trebuie sa existe un echilibru intre aceste doua aspecte atunci cand faceti alegerea impreuna cu copilul dintr-un magazin de rechizite scolare online, trebuie sa aveti in vedere un cumul de caracteristici, prin care atat dvs cat si cei mici sa fie multumiti de alegerea facuta.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Ce trebuie să știi dacă îți dorești încălzire electrică în pardoseală

Descoperă azi câteva lucruri de care casa ta are nevoie! Căldura prin podea? Da, se poate! Acum, în 2021, te poți bucura și în România de soluții performante ce combină frumusețea și durabilitatea pardoselii moderne cu confortul unui sistem electric de încălzire în pardoseală - ai astfel opțiunea ideală pentru a aduce un plus de lux în orice cameră a casei. Azi, aceste componente sunt concepute pentru a folosi o […]

today22 mai 2021

0%