Divers

Amenajarea interioară-O provocare pentru oricine

today15 octombrie 2021

Fundal
Atunci când se doreşte amenajarea unei încăperi, se vor lua în calcul aspectele cele mai importante, în funcţie de necesităţile şi preferinţele fecăruia. Mobilarea şi accesorizarea unui living oferă infinite modalităţi, astfel încât să fie pe placul tuturor membrilor familiei, amenajând un spaţiu primitor, cald şi confortabil.

De la piesele de mobilier, până la accesorii, draperii, covoare, tablouri şi lustre sau aplice, toate vor fi astfel combinate, încât să creeze un design interior echilibrat şi util.

Confortul canapelelor

După o zi lungă, relexarea într-o canapea comodă şi plăcută ca textură şi aspect, reprezintă un plus atunci când se ia în calcul amenajarea livingului. În funcţie de spaţiul avut la dispoziţie, dar şi de tendinţele cromatice şi de preferinţe, se va alege varianta cea mai potrivită, dintr-o gamă foarte extinsă de modele. Canapele cu două sau trei locuri, cu tapiţerii din texturi dintre cele mai variate şi culori multiple, vor fi alese astfel încât să cadreze cu întregul amplasament. Un model de canapea fixa cu trei locuri, va fi ideal pentru o familie cu trei membrii, care doresc să petreacă seri liniştite vizionând confortabil filmul preferat.

Scaunele potrivite

Alegerea unui scaun se va face ţinând cont de câteva reguli foarte importante. Un scaun trebuie, în primul rând, să ofere corpului posibilitatea de a se poziţiona în postura corectă, astfle încât coloana vertebrală să fie dreaptă. Ulterior, scaunul se va alege în funcţie de  rolul pe care trebuie să îl îndeplinească. Dacă este un scaun pentru masa din living, atunci se va opta pentru modele clasice cu spătar, care pot fi achiziţionate în modele dintre cele mai variate. Se va ţine cont de cadrul general al încăperii, astfel încât acestea să se potrivească şi cu alte piese de mobilier sau  cu parchetul, tâmplăria ferestrelor şi a uşilor. Se pot alege scaune living  înalte, cu  tapiţerii variate, formându-se astfel  un tablou frumos în cazul în care în living este amenajat un bar din lemn natur.

Distracţia celor mici

Din nicio casă nu ar trebui să lipsească modelele atât de interesante şi plăcute, de fotolii copii. Variantele confortabile şi relaxante de fotolii pufoase, umplute cu perle din polistiren, reprezintă cea mai practică alternativă. Sunt uşoare, au un colorit foarte frumos, iau forma corpului, pot fi poziţionate oriunde şi, foarte important, permit o întreţinere foarte uşoară. Sunt tipul de fotolii care se potrivesc celor mici şi mari, dimensiunile acestora oferind confort copiilor de toate vârstele.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cum să păstrezi dorința în cuplu

Încetul cu încetul, în relația ta de iubire, pasiunea și dorința au cedat locul rutinei? Complicitatea s-a transoformat în familiaritate? Stop! Trebuie să acționezi și să corectezi obiceiurile nesănătoase înainte ca dorința să dispară definitiv din relația ta. Iubire și dorință Este misterioasă, volatilă și surprinzătoare. Vine și pleacă urmând o mișcare de flux și de reflux care uneori  ne scapă. Psihanaliștii sunt de părere că dorința este stimulată de […]

today8 octombrie 2021

0%