Divers

Avantajele unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură

today5 noiembrie 2021

Fundal
foto ATREA

Atunci când construim o casă, una dintre prioritățile noastre ar trebui să fie ca aceasta să ne coste cat mai puțin pe termen lung. Ce înseamnă asta? Să nu trebuiască sa investim periodic în intretinerea si imbunatatirea ei și să avem costuri cat mai scazute la utilitati. Ca aceste conditii sa fie indeplinite, constructia noastra trebuie sa fie realizata de o echipa de profesionisti, care folosesc materiale de calitate. Totodată, ar fi ideal ca noua casă să fie în pas cu ultimele inovații și tehnologii din domeniu.

Una dintre aceste inovații sunt sistemele de ventilație cu recuperare de căldură. Spunem inovație pentru ca au fost introduse relativ recent pe piața, dovada fiind faptul ca nu se găsesc în cladirile mai vechi. Nici în clădirile noi nu putem spune ca sunt foarte frecvente, și asta pentru că cei mai mulți dintre noi nu cunoaștem destul de bine avantajele unei astfel de centrale de ventilatie.

Găsește la Case Călduroase cele mai performante soluții de ventilație cu recuperare de căldură.

Deși la început vorbeam de integrarea unui sistem de ventilatie în planul unei construcții noi, acesta se poate instala și într-o casa sau apartament deja construite. Cu siguranța beneficiile aduse de o astfel de centrală va face să merite efortul.

Trei beneficii majore alei unei unități de ventilatie cu recuperare de căldură

În primul rând, aceste sisteme de ventilație ne asigură un aer curat în permanență. Și știm cu toții cât de important este aerul curat, mai ales în zilele noastre, cand aerul de afară este din ce în ce mai poluat. Înainte de a fi introdus în locuința, aerul este filtrat, astfel eliminându-se alergenii, bacteriile și virușii.

În al doilea rand, acest tip de centrale de ventilație pot atinge o eficiență de până la 95% în recuperarea căldurii. Asta înseamnă că centrala termica va lucra considerabil mai puțin, lucru reflectat în factura la energie electrică. Un sistem de ventilatie cu recuperare de căldură instalat într-o casă bine izolată reprezintă un pas mare spre o casa pasivă.

Al treilea beneficiu major, prefigurat mai sus, este reducerea amprentei noastre de carbon. Potrivit unor studii realizate acum câțiva ani, în Uniunea Europeană, clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 50% din emisiile de dioxid de carbon. Acest procentaj este înspăimântător si nu va face decât să crească, dacă nevoile de energie electrică nu se vor diminua în următorii ani. Desigur, o singură casă eficientă energetic nu va avea mare impact în schema globală, însă popularitatea în creștere a soluțiilor de conservare a energiei electrice ne face să avem speranța că lucrurile se vor schimba în viitor.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cele mai importante trenduri in materie de botine pentru sezonul rece

Fiecare sezon aduce noi trenduri în materie de haine și încălțăminte, iar prezentările de modă pentru toamnă/iarnă 2021 nu fac vreo excepție. În esență, au câștigat popularitate piesele curajoase, culorile vibrante, detaliile neon și elemente inspirate din moda anilor ‘90. Fiecare sezon aduce noi trenduri în materie de haine și încălțăminte, iar prezentările de modă pentru toamnă/iarnă 2021 nu fac vreo excepție. În esență, au câștigat popularitate piesele curajoase, culorile […]

today3 noiembrie 2021

0%