Divers

Bucură-te de beneficiile mierii în fiecare zi!

today29 octombrie 2021

Fundal
Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosită atât ca hrană, cât și ca medicament.

Este foarte bogată în compuși benefici ai plantelor și oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Mierea este deosebit de sănătoasă atunci când este folosită în locul zahărului rafinat, care este 100% calorii goale.

 

Schimbarea zahărului obișnuit cu miere de înaltă calitate în dieta dumneavoastră poate îmbunătăți diferite aspecte ale sănătății inimii, deoarece s-a demonstrat că reduce mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă. Deși mierea are un conținut ridicat de zahăr și calorii, este totuși o alegere mai bună decât zahărul rafinat.

 

Iată câteva beneficii ale gamei Apicol Science pentru sănătate:

 

  1. Mierea conține nutrienți: este un lichid dulce și gros făcut de albine, iar produsul final este mierea. Din punct de vedere nutrițional, 1 lingură de miere contine 64 de calorii și 17 grame de zahăr, inclusiv fructoză, glucoză, maltoză și zaharoză. Ea nu conține grăsimi sau proteine.
  2. Mierea de înaltă calitate este bogată în antioxidanți. Acestea includ acizi organici și compuși fenolici precum flavonoidele.
  3. Este mult mai benefică pentru diabetici decât zahărul. Poate reduce mai mulți factori de risc pentru bolile de inimă frecvente la persoanele cu diabet de tip 2.
  4. Antioxidanții din acesta pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Tensiunea arterială este un factor important de risc pentru bolile de inimă, iar mierea poate ajuta la scăderea acesteia. Acest lucru se datorează faptului că conține compuși antioxidanți care au fost legați de scăderea tensiunii arteriale.
  5. Mierea ajută și la îmbunătățirea colesterolului. Nivelul ridicat de colesterol LDL este un factor de risc puternic pentru bolile de inimă. Acest tip de colesterol joacă un rol major în ateroscleroză, acumularea de grăsime din arterele care poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
  6. Mierea poate reduce trigliceridele. Creșterea trigliceridelor din sânge este un alt factor de risc pentru bolile de inimă. Acestea sunt, de asemenea, asociate cu rezistența la insulină, un factor principal al diabetului de tip 2. Nivelurile trigliceridelor tind să crească la o dietă bogată în zahăr și carbohidrați rafinați .
  7. Antioxidanții din aceasta sunt legați de alte efecte benefice asupra sănătății inimii. Din nou, mierea este o sursă bogată de fenoli și alți compuși antioxidanți. Multe dintre acestea au fost legate de un risc redus de boli de inimă. Acestea pot ajuta arterele din inima ta să se dilate, crescând fluxul de sânge în inima ta. De asemenea, pot ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge, ceea ce poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
  8. Ajută la suprimarea tusei atât la copii cât și la adulți. Tusea este o problemă comună pentru copiii cu infecții ale căilor respiratorii superioare. Aceste infecții pot afecta somnul și calitatea vieții atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu toate acestea, medicamentele obișnuite pentru tuse nu sunt întotdeauna eficiente și pot avea efecte secundare. Interesant este că mierea poate fi o alegere mai bună, iar dovezile indică faptul că este foarte eficientă.

 

Beneficiile mierii sunt mai pronunțate atunci când înlocuiește un alt îndulcitor mai nesănătos.

 

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Protejeaza-ti angajatii cu o instalatie de filtrare a aerului de calitate superioara.

Indiferent de spatiul pe care il aveti, un aer curat ajuta angajatii sa lucreze mult mai bine. De foarte multe ori, perioada toamnei si a iernii aduce adesea raceli, gripa sau alte boli, iar cum oamenii petrec cam 90% din timp in interior, poate duce cu usurinta la infectarea celor din jur. Cand oamenii tusesc sau stranuta, secreta picaturi mici de infectie care se pot raspandi cativa metrii si raman […]

today29 octombrie 2021

0%