Divers

Caracteristicile uleiurilor de motor utilizate în Europa

today30 iunie 2021

Fundal
Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

 

Uleiul de motor Shell Helix 0W este considerat unul dintre cei mai buni lubrifianți creați vreodată de compania Shell, fiind dezvoltat în conformitate cu standardele de mediu de ultimă generație.  7 din 10 maşini in Europa sunt alimentate cu ulei 0W, deoarece, lubrifiantul este destinat utilizării motoarelor moderne cu combustie internă pe benzină, inclusiv în sistemele cu filtre de funingine, pentru a reduce toxicitatea gazelor de eșapament și pentru a prelungi durata de viață a unităților de lucru ale unității de putere. Lichidul curăță în mod activ suprafețele contaminate ale motorului, protejându-l de neoplasmele nedorite.

Ulei motor Shell Helix 0W30

Acest tip de ulei este proiectat pentru utilizarea pe mașinile moderne cu motor SKODA, Volkswagen, Seat, Audi, fiind potrivit pentru utilizarea în motoare modificate echipate cu cele mai noi dispozitive de neutralizare a evacuării. Compoziția componentei de lubrifiere include elemente speciale care contribuie la creșterea caracteristicilor de pregătire a fluidului motorului, reducând astfel riscul uzurii timpurii a pieselor de lucru.

Shell Helix Ultra Professional AB 0W-30

Lubrifiantul îndeplinește toate cerințele stricte pentru cele mai noi motoare Mercedes. Previne formarea contaminării și protejează inelele pistonului de blocare. Fluidele tehnice  au caracteristicile unui detergent de calitate ridicată, care aduce economii motorul în stare de funcționare pentru o perioadă lungă de timp. Mecanismele de lucru pentru transportul motorului sunt reduse. Lubrifiantul aparține categoriei uleiurilor economice de energie, cu o gamă de înlocuire a consumabilelor de 30 de mii de kilometri.

Shell Helix Ultra Professional AG 0W-30

Uleiul de motor Shell Helix Ultra Professional AG 0W-30 este destinat utilizării în toate versiunile modificate ale motorului pe benzină. Compoziția este compatibilă cu toate evoluțiile moderne ale dispozitivelor de neutralizare a gazelor de eșapament. Este clasificat în categoria uleiurilor de economisire a energiei. Compoziția de ulei protejează motorul de uzura timpurie, ceea ce îl elimină de contaminanți inutili. Amestecul de ulei a fost aprobat de producătorii de vehicule Citroen, Peugeot și Volkswagen.

Shell Helix Ultra Proffesional AM-L 0W-30

Lubrifiantul a fost dezvoltat de specialiști subordonați special pentru motoarele BMW și Mercedes. Datorită gradului scăzut de evaporare, lichidul motorului nu este practic consumat. Detergenții duc la mărirea duratei de viață a motorului. În plus, uleiul de motor salvează toate caracteristicile importante pentru o perioadă lungă de funcționare, și prin urmare, există un interval crescut pentru schimbarea lubrifianților.

În marcajul produsului, producătorul prezintă indicatori de temperatură a vâscozității, în care uleiul de motor reține toți parametrii utili în timpul funcționării. Litera W indică șoferului că în fața lui se află un întreg produs sezonier și poate fi folosit iarna. Numerele din stânga reprezintă rezistența compoziției de ulei la temperaturi scăzute. În acest caz, lubrifiantul își păstrează proprietățile de lucru la o temperatură de minus 35-40 de grade C. Numerele din dreapta determină stabilitatea compoziției uleiului la temperaturi ridicate, adică la 30 de grade C uleiul de motor nu își schimbă proprietățile.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Hosting VPS pentru site-uri cu trafic intens

Competitia dintre firmele de hosting este mai mare ca niciodata. In ultimii ani, majoritatea companiilor de gazduire ofera solutii rapide, cu stocare ssd sau cloud, partajate sau dedicate, servere private, vps-uri… Competitia dintre firmele de hosting este mai mare ca niciodata. In ultimii ani, majoritatea companiilor de gazduire ofera solutii rapide, cu stocare ssd sau cloud, partajate sau dedicate, servere private, vps-uri… A devenit foarte dificil pentru un administrator de […]

today30 iunie 2021

0%