Life

Câțiva bărbați au testat un simulator al durerilor menstruale. Au făcut față?

today28 septembrie 2022

Fundal

Bărbații din statul indian Kerala au fost lăsați să țipe de durere după ce s-au confruntat cu dureri ale menstruației, ca parte a unui experiment pentru normalizarea discuțiilor menstruale în țară. Mișcarea #feelthepain a presupus simulatoare de perioadă menstruală aduse în mall-uri, pentru a oferi bărbaților șansa de a experimenta crampe menstruale.

Filmările au arătat participanții urlând de agonie după ce s-au pus pe simulator, în timp ce femeile se adunau pentru a filma situația bărbaților în Lulu Mall, în Kochi, un oraș-port de pe coasta Indiei de Vest.

A fost cu adevărat dureros. Nu vreau să mai experimentez asta niciodată”, a spus Sharan Nair, un influencer al rețelelor sociale care a încercat simulatorul. Femeile care au folosit aparatul „nici măcar nu au tresărit” la cel mai mare nivel de durere, în timp ce bărbații au țipat la nivelul 4 din 10, potrivit Dr. Akhil Manuel, secretar comun al capitolului local al Asociației Medicale Indiene și coordonator al Cupei. campania Vieții.

Simulatorul transmite doar 10% din durerea reală”, a adăugat el.

Chiar și așa, mulți bărbați implorau ca mașina să fie oprită, a declarat pentru BBC Zeenath KS, unul dintre organizatorii studenți ai proiectului.

Simulatorul are două fire care pot fi atașate la două persoane în același timp și un cadran cu setări de durere de la unu la 10.

Femeile din India au fost de mult excluse de la evenimentele sociale și religioase în timp ce au menstruație, deoarece multe văd menstruația ca un semn de impuritate. Discuțiile în jurul subiectului sunt considerate tabu.

Sandra Sunny, care a conceput evenimentul #feelthepain, a spus: „Dacă i-ai întreba direct pe băieții de la facultate ce știu ei despre crampele menstruale, ar fi reticenți să vorbească. „Dar dacă le pui întrebări de genul: „Au vorbit despre perioadele menstruale cu cineva, ce îi face să fie reticenți să vorbească despre asta?” după folosirea simulatorului, sunt mai receptivi.” Experimentul a făcut parte din campania Cupa Vieții, o organizație non-guvernamentală care urmărește să promoveze igiena menstruală și să încalce tabuurile.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Locuri de parcare în Călărași, scoase la licitație

Primăria Municipiului Călăraşi anunţă că, în perioada 04 - 18 octombrie 2022, posesorii de autovehicule cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone inclusiv şi cel mult 8+1 locuri, cu excepţia autovehiculelor ale căror dimensiuni sunt mai mari de 2,5 x 5m, pot depune la registratura Primăriei municipiului Călăraşi cerere pentru licitarea/atribuirea unui loc de parcare de domiciliu, în parcarea situată pe strada/străzile: 1. Flacăra 1, bl.C18, bl.C19, bl.C20, bl.C21 sc1, bl.C22, bl.C23, bl.C24 = 89 locuri; 2. Flacăra […]

today28 septembrie 2022

0%