Life

Ce preparat culinar a interzis Regele Charles pe masa regală?

today30 septembrie 2022

Fundal

Regele Charles al III-lea este un monarh cu multe obiceiuri ciudate, de la care nu se abate niciodată. De exemplu, monarhul nu servește niciodată prânzul și servește destul de târziu micul dejun. La prânz, Charles preferă să se plimbe în jurul orei 13.00. El consideră că prânzul „un lux“ care îi răpește din timpul alocat muncii, potrivit lui Gordon Rayner, fost corespondent al Casei Regale.

De asemenea, Regele Charles a interzis pe mesele regale un preparat încă de acum 14 ani. Astfel, dacă Regina Elisabeta a II-a nu mânca niciodată usturoi, fiul său Charles nu consumă sub nicio formă ficat de rață sau de gâscă, adică celebrul foie gras, potrivit foodstrory.ro. Acest preparat se obține în general după ce păsările sunt hrănite forțat pentru a-și mări ficatul, iar acest lucru a determinat organizațiile de caritate pentru animale să facă o campanie virulentă împotriva fabricării și vânzării de foie-gras.

În schimb, Charles adoră ciupercile iar fostul chef al familiei regale, Darren McGrady, a dezvăluit cum îi plac regelui să fie gătite acestea. „Îi plac ciupercile de pădure, odată am cules de la Balmoral niște hribi extraordinar de gustoși, pe care i-am adus la Palatul Buckingham și i-am gătit“, a spus Darren McGrady, care a precizat că suveranul preferă și „carnea organică de miel“.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Proiecte derulate de Consiliul Județean Călărași

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a făcut o trecere în revistă a proiectelor pentru dezvoltarea județului, aflate în derulare. Astfel, ieri, 29 septembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, acesta a vorbit despre stadiul lucrărilor la podul de la Șoldanu, portul turistic, drumul județean 402 și acoperișul Catedralei “Sfânta Anastasia”, potrivit canalsud.ro. “Astăzi, aș vrea să fac o trecere în revistă a investițiilor pe care Consiliul Județean le derulează […]

today30 septembrie 2022

0%