Administrație

Proiecte derulate de Consiliul Județean Călărași

today30 septembrie 2022

Fundal

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a făcut o trecere în revistă a proiectelor pentru dezvoltarea județului, aflate în derulare. Astfel, ieri, 29 septembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, acesta a vorbit despre stadiul lucrărilor la podul de la Șoldanu, portul turistic, drumul județean 402 și acoperișul Catedralei “Sfânta Anastasia”, potrivit canalsud.ro.

Astăzi, aș vrea să fac o trecere în revistă a investițiilor pe care Consiliul Județean le derulează și aș începe cu podul de la Șoldanu, care este în proporție de 98% finalizat. Mai este de turnat stratul de asfalt peste diguri, peste rampele de urcare și pe pod, acolo unde a fost finalizat. Îmi pare rău că aici s-a întârziat mai mult de jumătate de an. Constructorul a cerut schimbarea termenului, pentru că a avut probleme financiare. Noi l-am înțeles și cred că în luna noiembrie vom avea finalizat și podul de la Șoldanu.

Portul turistic este în proporție de 37% realizat. Aici s-a turnat coronamentul și s-au bătut planșele în profunzime. Avem o mică problemă, apărută la port: este o zonă unde planșele s-au înclinat și urmează o expertiză care să constate care este motivul înclinării acestora, apoi vom remedia acea defecțiune și vom continua finalizarea portului turistic. La portul turistic e clar că mai avem mutarea stâlpilor verticali, trebuie pontoane, flotoare, se construiesc platforme pentru clădiri auxiliare, diguri de dirijare.

Referitor la modernizarea drumului județean 402, să știți că este poate unul din cele mai reușite proiecte ale Consiliului Județean Călărași. El a avut termen de execuție 3 ani. Acesta va fi predat cu un an mai devreme, conform graficului de lucrări. DJ402 se întinde pe localitățile Curcani, Luica, Nana, Fundulea, Tămădău, Gostilele, limită cu județul Ialomița. Am optat pentru stații de autobuz inteligente, care vor fi alimentate cu panouri fotovoltaice. În proporție de 80%, a fost drum de pământ.

Consiliul Județean nu se ocupă doar de infrastructura județului Călărași, infrastructura turistică, infrastructura de sănătate, ci și de zona cultelor. E vorba de Catedrala Anastasia. A fost un proiect destul de ambițios, prin care ne-am dorit să remediem acoperișul Bisericii Anastasia. Astfel, Compania Națională de Investiții a preluat acest proiect, prin studiul de fezabilitate pe care l-am realizat, ca să putem finaliza acoperișul bisericii”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Tribunalul spaniol o trimite oficial pe Shakira în judecată pentru fraudă fiscală

Un tribunal spaniol a ordonat marți oficial ca superstarul columbian Shakira să fie judecat pentru acuzația că nu a plătit 14,5 milioane de euro (14,31 milioane de dolari) impozit pe venit, arată un document al instanței. Cântăreața „Hips Don’t Lie”, în vârstă de 45 de ani, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, a respins în iulie un acord de soluționare a cazului, ceea ce însemna că va […]

today29 septembrie 2022

0%