Divers

Ce să alegi – un proiect casa la roșu sau la cheie?

today26 octombrie 2021

Fundal
Acum esti gata din toate punctele de vedere si iti doresti propria casa.  Ai ales si compania care se va ocupa de acest proiect casa si constructia nemijlocita a ei. Arhitecti calificati te pot ajuta sa alegi din proiecte case cel care te avantajeaza cel mai mult.

Dar iti pui intrebarea: ce este mai bine – sa comanzi o casa finita la cheie sau una la rosu, astfel incat sa poti face renovarea dupa bunul plac?

Cine prefera sa cumpere o casa cu renovare la cheie:

  1. O casa complet gata este de obicei alegerea persoanelor cu timp limitat. Nu au ocazia sa monitorizeze in permanenta munca desfasurata, sa faca cumparaturi si sa aleaga materiale, sa urmeze echipele de lucru. Este important pentru ei sa-si economiseasca timpul pentru lucruri mai importante, in timp ce profesionistii sunt ocupati cu munca lor.
  2. Un alt punct – cei care si-au vandut deja casele sau au venit din alt oras. Este mai convenabil pentru ei sa se mute intr-o casa finita imediat ce au ales dintre modele de case preferate si sa nu iroseasca energie si nervi pentru reparatii independente. Pentru unii, a trai intr-o casa in care reparatiile sunt in plina desfasurare inseamna doar praf, murdarie, zgomot – o placere destul de dubioasa.
  3. A treia categorie de oameni care prefera sa cumpere o casa la cheie sunt cei care doresc sa castige bani rapid pe ea. De exemplu, sa o revanda la un pret mai mare sau sa permita locatarilor sa aiba un venit lunar cu un minim de dureri de cap.

Pe langa aspectele pozitive ale construirii unei case la cheie, exista si un specific al caselor la cheie – sunt mai scumpe decat casele la rosu. Intr-adevar, pretul include costul materialelor, salariile lucratorilor si altele. Deja depinde de fiecare ce isi doreste de la noua sa casa.

Casele la rosu – argumente pro si contra

Cumpararea unei case fara finisare iese intotdeauna mai economic decat una la cheie. La urma urmei, pretul pe metru patrat va fi mult mai mic. Cu toate acestea, nu va fi posibil sa te muti imediat intr-o astfel de locuinta – acesta este deja un dezavantaj vizibil.

Cine comanda construirea unei case la rosu:

  • Familiile care au o suma limitata pentru achizitionarea unei case. Astfel de oameni cunosc preturile, sunt gata sa caute materiale bugetare pentru finisare, sa efectueze reparatii cu propriile maini sau sa angajeze forta de munca exterioara.
  • Cei care doresc sa participe independent la crearea spatiului in coltul lor confortabil. Cei care doresc sa aleaga ei insisi materialele, experimenteaza cu designul si urmaresc progresul tuturor lucrarilor.

Uneori, dureaza prea mult ca sa te poti muta in noua casa. Unii insa, sunt deacord sa mai astepte. Indiferent din ce tabara faci parte, cantareste bine avantajele si dezavantajele ambelor solutii si decide ce trebuie sa faci in cazul tau. Daca ai bani suficienti si nu ai timp suplimentar – comanda o casa la cheie. Daca insa bugetul este redus sau exista un impuls spiritual de a-ti realiza singur fanteziile creative, atunci cea mai buna optiune este constructia la rosu.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cum să alegi un compresor de aer

Unul dintre cele mai importante instrumente din orice garaj sau atelier este un compresor de aer.   Compresoarele de aer sunt folosite pentru a alimenta uneltele pneumatice, pentru a acționa pulverizatoarele de vopsea și pentru a umfla anvelopele. Acest articol va oferi cateva sfaturi si pareri despre compresoarele de aer, care va vor ajuta sa faceți cea mai buna alegere. Compresoare fără ulei vs compresoare cu ulei Pe piață întâlnim […]

today25 octombrie 2021

0%