Administrație

Comuna Chirnogi este în plină modernizare

today13 iulie 2022

Fundal

Comuna Chirnogi, din județul Călărași, este în plină modernizare. Chiar ieri, 12 iulie 2022, a început asfaltarea a trei străzi din localitate. Investiția este asigurată din bugetul local al Primăriei Chirnogi, după cum ne-a declarat edilul comunei, Ștefan Ion.

În localitatea noastră, pe anumite străzi, este un sentiment de mulțumire, deoarece în anii trecuți și mai cu seamă în 2020, în campania electorală, eu le-am spus concetățenilor noștri că prin eforturi comune, prin diriguirea cât se poate de bine a banului public, reușim să modernizăm câteva străzi cu bani din bugetul local. Astăzi ne aflăm pe strada Cimitirului, o stradă de aproximativ 700-800 de metri, pe care se toarnă covor asfaltic cu bani de la bugetul de stat. Nu ne vom opri aici, continuăm și pe strada Mărarului, ne întoarcem pe strada Rudăriei, tot cu bani de la bugetul local al comunei noastre și, în acest fel, ne rezolvăm unele promisiuni pe care le-am făcut în anii precedenți, promisiuni de care oamenii vor ține foarte mult cont și oamenii se așteptau ca asemenea lucruri să fie puse în practică. Asfaltarea celor trei străzi se întinde pe o lungime de aproximativ, 1,85 kilometri. Aceste străzi, fiind făcute cu bani din bugetul local, costă în jur de 200.000 de euro, bani din taxe și impozite și celelalte surse care aduc bani la bugetul local. Asfaltarea acestor trei străzi va dura aproximativ două zile și jumătate cu tot ce trebuie, astfel încât asfaltul să fie în stare de funcționare”, a declarat, pentru Canal SUD, primarul comunei Chirnogi, Ștefan Ion.

Proiecte de modernizare a infrastructurii stradale, prin PNI “Anghel Saligny”

În perioada următoare, în Chirnogi vor fi demarate alte două proiecte de modernizare a infrastructurii stradale, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

În perioada următoare și sperăm în cursul acestui an să punem în practică și alte programe și aici mă refer, în special, la două proiecte foarte importante și foarte necesare localității noastre, două proiecte care fac parte din Programul Național de Investiții ‘Anghel Saligny’. Mulțumim conducerii Consiliului Județean, Vasile Iliuță, Mihăiță Beștea și Ion Samoilă, pentru că am reușit ca cele două proiecte ale noastre să fie finanțate de la bugetul de stat, prin acest program. Avem un proiect de 6,9 km, un proiect mai mic și avem un proiect de asfaltare și modernizare a străzilor, de 15 km. În total, comunei Chirnogi, prin cele două proiecte, i-au fost repartizate suma de aproximativ 18 milioane de lei. Aș vrea să mă refer, în special, la proiectul de 6,9 km de asfalt, pe care sperăm să îl punem cât mai repede în practică și este vorba despre următoarele străzi: strada Gospodarilor, strada Cazanului, strada Salciei, strada Mărgăritar, strada Poliției, strada Lalelelor și strada Fântânilor. Cetățenii localității noastre, dacă vom reuși, într-un viitor apropiat, să punem în practică primul proiect, vor fi foarte mulțumiți. Și dacă reușim să punem în practică și cel de-al doilea proiect, cred că vor avea cea mai mare satisfacție, pentru că la ora actuală, infrastructura localității Chirnogi nu este la un nivel dorit”, a subliniat edilul.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Consiliul Judeţean Călăraşi se convoacă în şedinţă extraordinară

Se convoacă, de îndată, Consiliul Judeţean Călăraşi, în şedinţă extraordinară, la data din data de 13 Iulie 2022, ora 10:00, cu următoarele proiecte pe ordinea de zi : 1.Proiect de hotărâre pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici si actualizare a devizului general, ale obiectivului de investiție „MODERNIZAREA ȘI REABILITAREA DRUMULUI JUDEȚEAN– DJ 211D TRONSON DN21 (ȘTEFAN VODĂ)-LIBERTATEA – DN3B (DICHISENI) KM 13+500 – KM 41+500, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI”. 2. Proiect de hotărâre privind […]

today13 iulie 2022

0%