Divers

Cum sa ajuti un copil cu nevoie speciale sa citeasca carti pentru copii

today15 noiembrie 2021

Fundal
Cartile sunt o modalitate minunata de a intra in legatura cu copiii, dar copiii cu autism se pot confrunta cu provocari distincte atunci cand invata sa citeasca.

A intelege cum este sa citesti carti pentru copii ca o persoana cu autism si modul in care parintii si ingrijitorii pot ajuta la facilitarea copiilor care sunt la inceput de invatare nu este usor.

Ca parinte, o solutie este sa gasesti carti copii care sa atraga in mod special interesele lor.

Cartile in care copiii se pot vedea reflectati pot fi, de asemenea, extrem de eficiente in a inspira dragostea pentru carti si lectura.

In principiu, toti copiii au stiluri individuale de invatare.

Unii vor fi invatatori vizuali puternici, dar le poate fi greu sa se concentreze pe carti grele cu mult text. In acest caz, cartile cu mai multe ilustratii si mai putin text pot fi grozave pentru a-i incuraja sa-si foloseasca imaginatia, facand in acelasi timp experienta generala mai distractiva.

Cu toate acestea, unii copii invata auditiv, asa ca pot fi mai verbali si prefera sa aiba conversatii  si explicatii cu voce tare. In acest caz, cartile citite de parinti pot fi o modalitate minunata de a insufla dragostea pentru lectura.

Copiii si adultii din spectru autism sunt adesea foarte sensibili la sunete, lumina, gusturi, mirosuri si atingere, iar acest lucru poate ingreuna concentrarea atunci cand citesc. O modalitate buna de a ajuta un copil sa aiba o experienta de lectura placuta si captivanta este sa i se gaseasca un loc confortabil, linistitor si lipsit de distrageri in care sa citeasca. La fel de mult conteaza si cartile alese, iar astazi edituri pentru copii ofera carti inclusiv pentru copiii cu nevoi speciale.

Desi fiecare copil autist va avea o experienta unica, cei mai multi se lupta sa se concentreze sau sa inteleaga semnificatiile si frazele ascunse din carti. Aici parintii si profesorii sunt cei care trebuie sa incurajeze lectura fara sa insiste prea mult. Oferirea indrumarii de care au nevoie atunci cand se lupta cu anumite cuvinte si un dictionar la indemana este, de asemenea, un ajutor destul de mare.

Cel mai important

Fii mereu incurajator! Pe parcurs vor exista scaderi de viteza, asa cum sunt cu fiecare cititor nou, dar perseverenta si cuvintele amabile vor oferi mai mult decat te astepti.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Fier vs statie de calcat – sfaturi de alegere

Nimeni nu isi doreste sa petreaca mai mult timp calcand rufele decat este necesar, iar o statie de calcat poate sa va ajute sa neteziti hainele mai repede si cu mai putin efort. Pretul unei statii de calcat este insa mult mai ridicat, modelele din clasa premium depasind 1000 de lei. In continuare va vom prezenta cand merita sa platiti mai mult mult pentru o statie de calcat si cand […]

today15 noiembrie 2021

0%