Divers

De ce să optezi pentru calculatoare refurbished

today4 ianuarie 2022

Fundal

Recondiționarea calculatoarelor este o activitate minuțioasă care constă în mai multe etape și necesită competențe specifice din partea celor ce o practică. Această activitate presupune ștergerea de date, curățarea, testarea, instalarea software, ambalarea și multe alte procese ce trebuie parcurse minuțios pentru a realiza o recondiționare excelentă și în cele din urmă a ajunge cu succes la obținerea unui produs cu caracteristici similare celui nou-nouț.

Ștergerea datelor

Ștergerea datelor este o etapă importantă în procesul de recondiționare atât pentru cel ce a utilizat anterior calculatorul cât și pentru viitorul său cumpărător. În primul rând, ștergerea datelor protejează fostul utilizator împotriva scurgerilor de informații sensibile, iar în al doilea rând viitorul proprietar va fi protejat de software-ul rău intenționat ce ar putea rămâne în dispozitive. Toate dispozitivele de stocare fiind șterse la primul contact deoarece, datorită naturii surselor de aprovizionare, există șanse ca date confidențiale să rămână în urmă pe sistemele informatice achiziționate. Toate dispozitivele de stocare sunt șterse în siguranță în conformitate cu cele mai înalte standarde, protejând în același timp hardware-ul.

Recondiționarea

Următorul pas în obținerea unui produs refurbished este examinarea amănunțită și verificarea din punctul de vedere al funcționalității. Acesta este un pas important al recondiționării, deoarece componentele defecte sau cele lipsă sunt reparate sau înlocuite de tehnicieni, acesta fiind momentul care decide fiabilitatea produsului în continuare. În procesul de recondiționare sunt aduse și anumite ugrade-uri produsului prin mărirea capacității de stocare, înlocuirea HDD-urilor cu SSD-uri, îmbunătățirea memoriei de lucru, etc.

Curățarea

Atât exteriorul cât și interiorul sunt curățate pentru a îndepărta praful, murdăria și diverse particule care se găsesc în interiorul sau pe suprafețele perifericelor. Astfel se obține atât o igienizare a acestuia cât și un mai bun schimb termic, asigurând creșterea duratei de funcționare.

Controlul calității

După re-asamblarea produsului și eventuala re-instalare a sistemului de operarea se trece la o verificare amănunțită a produsului folosind programe de depanare și benchmarking. Se verifică astfel stabilitatea și funcționalitatea sistemului. Dacă un echipament nu trece de controlul calității, acesta va fi trimis înapoi la dezasamblare și reparații.

Toate aceste procese asigură obținerea unui calculator refurbished căruia i se poate garanta funcționarea pe perioade de peste 36 luni.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Life

Revelion românesc în Africa. Horă cu 400 de români pe plajă

Aproape 400 de români au petrecut împreună Revelionul pe o plajă din Zanzibar, unde a fost organizată cea mai mare petrecere românească din Africa. Ciprian Iftime, un român rezident pe insula de pe coasta de est a Africii și care administrează pagina de Facebook Zanzibarezul, a organizat petrecerea și a postat un filmuleț de pe plaja unde, susține el, s-au strâns în jur de 400 de români. „Aseară ne-am strâns […]

today2 ianuarie 2022

0%