Life

De ce avem mereu în luna ianuarie o stare accentuată de depresie. Ce e de făcut să scăpam de ea

today11 ianuarie 2022

Fundal

Vă simtiți deprimati? Nu intrați în panică, suferiți de acel nenorocit de blues de ianuarie care revine în fiecare an în același timp.

Acest blues apare mereu după sărbători, când părăsim membrii familiei, când ne reluăm munca și monotonia unei vieți fără exces, când ne dăm seama că ne-am îngrășat. În inconștientul colectiv, luna ianuarie corespunde astfel cu cea de mahmureala: după sărbători și după presupusele momente fericite și emoționante, ne confruntăm brusc cu un gol.

Parcă suferim de depresie sezonieră, dar într-o perioadă mult mai scurtă. În ianuarie, ne dăm seama că suntem în plină iarnă și că acum trebuie să „ne umplem” pe tot parcursul sezonului care arată ca un tunel lung. Zilele sunt scurte, reci, copacii sunt goi… În timp ce la începutul iernii sunt festivaluri care dau culoare și veselie.

Ce să faci pentru a ieși din această stare de spirit? Răsfățați-vă, ieșiți afară, explorați natura chiar dacă este pentru o perioadă scurtă de timp, plimbați-vă prin cartier și observați natura, bucurați-vă de masa preferată alături de cei dragi, sunați un prieten sau membru al familiei, finalizați proiectele lăsate în așteptare la sfârșitul verii.”

Pe scurt, umple-ți zilele pentru a scăpa de melancolia de ianuarie.

Scris de: Bianca Bonnaire

Articolul precedent

Life

Inna lansează un nou album numit “Champagne Problems”

2022 începe în forță pentru INNA, care își bucură fanii cu un nou album numit "Champagne Problems" și care are, în total, 15 piese, potrivit infomusic.ro. Prima parte, lansată pe 7 ianuarie, conține 8 piese, printre care "Always On My Mind", "Ready Set Go" și "Love Bizarre". Întregul album a fost compus în cadrul celor 16 zile de sesiune muzicală pe care artista le-a petrecut izolată într-o casă cu producători […]

today10 ianuarie 2022

0%