Life

Gesturi de limbaj corporal care lasă o impresie proastă

today16 martie 2023

Fundal

Uneori, nu doar cuvintele și gesturile pot crea o neînțelegere, lăsând o impresie proastă, la fel se întâmplă și cu limbajul corpului. Iată câteva dintre gesturile comune despre care nici nu ți-ai dat seama că lasă o impresie proastă.

Menţinerea brațelor la spate

Este un gest care transmite celeilalte persoane mesajul că te simţi incomod sau chiar autoritar. Demonstrează neîncredere în cel cu care vorbeşti. De asemenea, este un mod de a spune fără cuvinte că nu eşti sigur de ei. Cu cât prinderea braţelor la spate este mai fermă, cu atât pari mai frustrat, mânios sau nervos.

Împreunarea degetelor

Obiceiul de a-ţi împreuna mâinile, degetele ţi se poate părea bun. Chiar dacă vrei să pari o persoană puternică sau autorizată, efectul este contrar. Se poate spune că ești nervos, ezitant, îngrijorat sau lipsit de încredere. Dacă ţii degetele împreunate în timp ce faci o prezentare, s-ar putea să fii perceput ca nepregătit.

Încrucişarea picioarelor

Acestea este un gest clar de nesiguranţă şi nu inspiră încredere celor din faţa ta. Mesajul tău, oricât ar fi de bun, va fi anulat din cauza acestei posturi care îţi trădează anxietatea. Este o poziţie defensivă, mai ales când îți încrucișezi picioarele în mijlocul unei conversații. Inspiri o atitudine închisă şi treci drept o persoană căreia nu-i pasă de părerea celuilalt.

Evitarea contactului vizual

Contactul vizual cu persoana cu care ai o conversaţie este foarte important. Este modul în care îi arăți că o asculți. Dacă priveşti în altă parte sau pur şi simplu îi ocoleşti privirea, nu dai din cap sau nu zâmbeşti, transmiţi mesajul că nu ești interesat de ceea ce spune şi că ai prefera să încheiaţi întrevederea.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Neobișnuit

Bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume a bătut recordul mondial la Jenga

Bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cel mai rapid timp în care a eliminat cinci blocuri Jenga cu limba. Nick Stoeberl din Salinas, California, care a câștigat primul record mondial Guinness pentru cea mai lungă limba de 3,97 inci, a reușit să scoată cinci blocuri Jenga dintr-un stivă în 55,526 secunde. Stoeberl, care își folosește limba și pentru a picta, […]

today16 martie 2023

0%