Radio Voces Campi

Maxim Belciug va susține un recital live de chitară, la Călărași

today29 septembrie 2022

Fundal

Vineri, 30 Septembrie, ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei va avea loc un recital live de chitară, susținut de Maxim Belciug. Intrarea este liberă. Proiect cultural este finanțat de Ministerul Culturii.

Magia unei chitare. Un concert sclipitor, de la baroc la flamenco. Cu Maxim Belciug – chitară solo. Cea mai solo chitară solo. Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă, în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerul, când rămâne singur cu chitara sa lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare.

O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge, iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scena, recitalurile sale oferă în schimb un flagrant prilej de mirare și încântare.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Radio Voces Campi

Ştefan Hruşcă se oprește și la Călărași în turneul său naţional de colinde

Ştefan Hruşcă se oprește și la Călărași în turneul său naţional de colinde. Acesta va fi prezent pe 20 decembrie, la ora 17:00 în sala ”Barbu Știrbei”. După 3 ani de pauză, cântecele de iarnă şi colindele tradiţionale româneşti vor ajunge din nou la inima publicului prin inconfundabila voce a lui Ştefan Hruşcă. Cu stilul său cald şi timbrul vocal învăluitor, cantautorul maramureşean va interpreta “Florile dalbe”, “Steaua”, “Trei păstori,” […]

today29 septembrie 2022

0%