Divers

Mesele de bucatarie – trenduri si tendinte pentru 2022

today23 noiembrie 2021

Fundal
dumonde.ro

Stiai ca fara aceste piese de mobilier, spatiul in care servim masa ar fi incomplet? Pe masa, punem mancarea; in jurul mesei, precum imprejului unui mamgnet, atragem scaunele. Prin urmare, merita sa acordam o atentie cat mai mare tendințelor actuale legate de mesele de bucatarie.

Ca si gazde, ne dorim ca toate articolele de mobilier care ne infrumuseteaza locuinta sa transmita un mesaj al bunului gust, al durabilității, a stilului și a amabilității. Cu totii tindem catre solutii ce sa treaca dincolo de bariera timpului (altfel spus, sa nu se modeze in cateva luni sau cativa ani), ce sa transmita ideea unei construcții solide și a stabilității. Statul în jurul unei astfel de mese trimite mesajul de satisfacție, lux și afirmație. Din păcate, a obtine o configurație excepțională a mesei de bucatarie (dimensiune, marime, culoare, materiale etc) necesită mai mult decât oferirea unui buget generos sau pur si simplu… norocul.

Asadar, avem nevoie de o evaluare amplă a gusturilor personale, a nevoilor familiei, a atmosferei  din cameră și a celor mai bune amestecuri de stil. Nu fi prea leneș in a explora mai multe tendințe pentru mese.

De exemplu, in anul care tocmai se incheie (dar si in 2021), o idee buna ramane combinarea culorilor, texturilor și modelelor pentru a crea o senzație caldă, de echilibru, în camera in care luam masa. Ni se recomanda chiar sa improvizam aspectul și look-ul bucatariei (ori sufrageriei) cu palete de culori complet neutre, menite sa ofere un stil mai curat  și o atmosfera mai proaspeta. Nu te rezuma la masa – alege stiluri texturate și neutre la scaunele tapițate; apoi adauga mese din lemn rustic închis la culoare, cu granulație sau orice altă piesă care ar putea adăuga dimensiune și căldură spațiului tau de luat masa.  Alege modele de mese ceramice si gaseste scaune care sa complementeze aceste stiluri.

Puteți alege să contrastați aspectul acestor culori neutre, texturate adăugând scaune tapițate sau picioare fine, din metal ori inox. Lucrați cu mai multe elemente de frumusețe pentru a obține aspectul dorit.

Unele dintre cele mai apreciate culori texturate neutre care ar putea ieși în evidență în 2022 includ scaune de bej ori crem, langa mesele din lemn.  Împreună cu covoare neutre și candelabre de cristal texturate, vei obtine o senzație texturată, vibrații de culori strălucitoare și aspect vibrant.

Profita acum de reducerile de pret la mesele de dinning, in magazinul DuMonde si alege o masa potrivita!

Cand ai o camera de dimensiuni medii si vrei sa renovezi mobilierul fara a renunta la posibilitatea de a avea musafiri, cea mai potrivita alegere vor ramane mesele extensibile. Acestea pot fi atât pătrate cat si dreptunghiulare (uneori chiar rotunde). În funcție de modele, acestea se transformă în soluții care garantează chiar și un spațiu dublu pentru musafiri ori familie, față de dimensiunea inițială.

Mesele extensibile moderne pentru sufragerie ori bucataire pot fi realizate intr-un numar mare de materiale, de la lemn la plastic ori ceramica, cu elemente metalice (margini, picioare etc) sau prin crearea de solutii mixte, care presupun folosirea mai multor elemente impreuna pentru diversele parti ale mesei. Astfel, designul  modern va combină tot mai mult structuri metalice și cristaline, materiale plastice și sticlă, ori elemente metalice și fibre de plexiglas, celuloză și polivinil.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cum sa gasesti profesia potrivita cu ajutorul unui test de cariera

Fiecare persoana la un moment dat in viata isi va pune intrebarea: ce profesie mi se potriveste? Cu ce sa ma ocup in viata ca sa-mi aduca si bani, si satisfactie? Cel mai rezonabil lucru, desigur, este sa incerci sa faci un test de cariera propus de Eurocor. In liceu, psihologii desfasoara adesea teste de orientare in cariera care ii ajuta pe elevi sa-si determine inclinatiile si talentele, precum si […]

today22 noiembrie 2021

0%