Neobișnuit

Știai că unele persoane își pun telefonul în frigider?

today28 septembrie 2022

Fundal

Motivul pentru care unii oameni își țin telefoanele mobile sau smartphone-urile în frigider nu este deloc banal sau amuzant, ci are un scop. Se pare că motivul constă în diferența substanțială de structură dintre modelele mai vechi de telefoane și smartphone-urile mai noi. În acest sens, trebuie să ne amintim că modelele mai vechi aveau o baterie care, în cele mai multe cazuri, putea fi detașată de dispozitiv, în timp ce astăzi bateria se află în interiorul telefonului, fiind parte integrantă a acestuia, astfel că nu este posibilă detașarea sau îndepărtarea ei.

Prin urmare, putem spune că smartphone-urile de astăzi au o structură care acționează ca un întreg între mecanismele telefonului și baterie, aproape imposibil de separat manual, cu excepția cazului în care îl ducem la un magazin specializat sau la producător. De fapt, la modelele de smartphone-uri din ziua de azi, dacă bateria cedează, este imposibil să o înlocuim cu alta, iar cel mai normal este să schimbăm telefonul.

Ținând cont de acest lucru și știind că bateria este una dintre cele mai importante părți ale unui smartphone, deoarece furnizează energie telefonului și multor alte aplicații de pe acesta, putem începe să ne facem o idee mult mai clară despre motivul pentru care unii oameni consideră că este necesar să își pună telefonul în frigider din când în când sau chiar în fiecare zi.

Astfel, mulți oameni își pun telefonul în frigider pentru a-l răci atunci când se încălzește prea tare. Nu uitați că bateria nu se oprește niciodată din funcționar și că de multe ori facem greșeala de a ne reîncărca în mod constant dispozitivul, așa că, atunci când nu putem scoate bateria pentru a o lăsa să se răcească la aer, este mai rapid să o punem într-o pungă și apoi să o punem în frigider pentru câteva minute. Asta ajută la răcirea bateriei.

În afară de răcirea bateriei telefonului mobil, mai există un alt motiv, aparent justificat, care are legătură cu păstrarea permanentă a acestuia în frigider.

Se pare că atunci când punem telefonul în frigider, semnalul electromagnetic va fi blocat și nimeni nu va putea ști unde ne aflăm. Nu uitați că GPS-ul telefonului funcționează întotdeauna în mod „ascuns” și că locația este ușor de înregistrat de aplicații terțe, astfel încât, dacă doriți cu adevărat să vă deconectați, aveți opțiunea de a vă opri telefonul mobil sau de a-l pune în frigider, astfel încât să puteți continua să primiți apeluri, dar nimeni nu vă va putea localiza sau obține informații despre poziția dumneavoastră.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Câțiva bărbați au testat un simulator al durerilor menstruale. Au făcut față?

Bărbații din statul indian Kerala au fost lăsați să țipe de durere după ce s-au confruntat cu dureri ale menstruației, ca parte a unui experiment pentru normalizarea discuțiilor menstruale în țară. Mișcarea #feelthepain a presupus simulatoare de perioadă menstruală aduse în mall-uri, pentru a oferi bărbaților șansa de a experimenta crampe menstruale. Filmările au arătat participanții urlând de agonie după ce s-au pus pe simulator, în timp ce femeile se […]

today28 septembrie 2022

0%